»


Om galleriet
Utställningar
ScandArt Club
ScandArt Shop
Länkar
Kontakta oss

 

 

 

 

 

 

 

 


ScandArt Gallery

Ronny Johnsson
(artistnamn Rojo)
Autodidakt Född 1942 i Malmö, bor och verksam i Höllviken

Ronny Johnsson var i sin ungdom ansedd som lovande för konstnärligt arbete och hade då sikte på att bli konstnär. Ronny började tidigt träna sin konstådra och ritade och målade ständigt som barn. 1960 vann han ”Kul i Tre” målar- och tecknartävling i Skåne och målningen ställdes ut på Malmö Museum. Trots godkännande för intagning till Konstfack i Stockholm vid 20-års åldern så valde Ronny en annan väg. Han blev entreprenör med egna företag men släppte dock aldrig konstnärstankarna. På fritid gick han på Målarskolan Forum på 70-talet och sedan flera terminer på Skånska Målarskolan under perioden 1985 – 2005. Sedan något år tillbaka har Ronny tagit upp sitt konstnärskap igen på allvar och satsar nu på att förverkliga drömmen om att etablera sig som erkänd konstnär.

Ronny skapar ofta sina målningar med en kraftig struktur i botten så att målningen får ett tredimensionellt djup där skuggor från en belysning ger ett speciellt liv och en spänning i målningen. Samtidigt skapas utrymme för betraktarens egna fantasi. Ronnys abstrakta målningar växlar från ljusa färger i företrädesvis ocker, brunt och gråsvart till väldigt färgstarka expressionistiska konstverk.

Ronny tar gärna på sig uppdrag att skapa ett konstverk för en speciell miljö. I färger, storlek och karaktär som passar in med övrig inredning. En sådan målning föregås oftast av ett hembesök / företagsbesök för att kunna ”känna in” miljön och atmosfären på plats.
Kontakt 070-511 41 49.

Utställningar
Vellinge Kommun, Månadens konstnär i Vellinge, mars 2010 Svedala Kommunalanställdas Konstförening, mars 2010

 

 

 

 

Antal träffar på denna sidan: