»


Om galleriet
Utställningar
ScandArt Club
ScandArt Shop
Länkar
Kontakta oss

 

 

 

 

 

 

 

 


ScandArt Gallery

Art Nordic 2016, Köpenhamn
(15/4 - 17/4 2016)

ScandArt Gallery ställer ut 6 konstnärer på nordens största konstmässa i Köpenhamn den 15-17/4 ART NORDIC. Birgitte Söndergaard, Tay Dall, Mark Hilltout, Ulla Göransson, Mats Andersson och Ronny Johnsson (Rojo).

Se inbjudan här: Inbjudan till Art Nordic

Julsalongen 2013
(23/11 – 16/12 2013)

Fynda på Julsalongen 2013
Eftersom det är den sista utställningen i konsthallen så säljer vi ut vissa originalmålningar, litografier och keramik med upp till 40 % rabatt. Passa på tillfället. Litografier från 1.500 och uppåt. Bilden nedan är från förra årets Julsalong som besökes av många konstintresserade. Kom och titta, fynda och drick lite julglögg med oss.

Vernissage den 23/11 kl 13-17
Ulla Göransson är där och berättar om sin konst 
Vi bjuder på julglögg och pepparkakor

Utställning pågår t.o.m. den 15/12

Vi ställer ut över 100 konstverk från 16 konstnärer:

Ulla Göransson – Målningar i blandteknik
Ronny Rodhammar – Oljemålningar
Mats Andersson – Målningar i akryl och blandteknik
Ronny Johnsson (Rojo)  – Målningar med struktur i akryl 
Tay Dall (från Sydafrika) – Målningar i olja / blandteknik
Annika Ahlberg – Målningar
Ola Kalnins – Litografier (Mick Jagger)
Ardy Strüwer – Litografier
Margareta Sjödin – Litografier
Karl Mårtens – Litografier (uggla)
Maria Manuela – Litografier
Hans Ekedahl – Litografier
Robert Pressing – Blandteknik på papper
Marita Occelli – Glasskulpturer
Gudrun Kellerman  – Rakubränd keramik (fåglar)  
Kerstin Sehlstedt - Keramik (ljuslyktor, skålar, vasar)

Öppettider: Fredagar 14-17 samt Lördagar och Söndagar 13-16
Vill du komma på andra tider så går det också bra.
Ring då 070-511 41 49 för att bestämma tid för visning.

Höllvikens Konsthall upphör och blir ScandArt Gallery på nätet
Höllvikens Konsthall upphör som fysisk gallerilokal den 15/12 i år. Anledningen till detta är att marknaden för konst har minskat mycket det senaste året. De flesta gallerier har det tufft idag. När det ekonomiska läget är dåligt och oron sprider sig i marknaden så är det produkter som konst som tar stryk. Trenden tror jag blir att många gallerister nu väljer att skapa tidsbegränsade utställningar i tillfälligt hyrda lokaler istället samt presentera sig mer på nätet och även sälja konsten där. Detta är vad vi skall göra nu under namnet ScandArt Gallery. Vi kommer att på den nya hemsidan kunna erbjuda virtuella utställningar som kan ses över hela världen. Utställningar med speciellt utvalda skandinaviska konstnärer. Detta blir framtidens sätt att köpa konst. Mer och mer varor säljs över Internet och det gäller också konst. ScandArt Gallery kommer också framöver att, i en speciell sektion på hemsidan, kunna erbjuda konst från andra länder bl.a. ursprungskonst från Afrika, Australien och Asien. Start för den nya hemsidan planeras till mars 2014.


Ronny Johnsson (Rojo)
(12/10 – 10/11 2013)

Under de senaste åren har jag jämsides med min galleriverksamhet satsat på att utveckla min egen konst. Jag hade en soloutställning i min konsthall 2010 och sedan dess har det blivit en hel del samlingsutställningar samt utställning på konstmässor m.m. Nu är det dags igen för min egen soloutställning.

Jag skapar ofta mina målningar med en kraftig struktur i botten så att målningen får lite av tredimensionellt djup där skuggor från en belysning ger ett speciellt liv och en spänning i målningen. Mina oftast abstrakta målningar växlar från ljusa färger i företrädesvis gråvita nyanser till färgstarka expressionistiska målningar. På senare tid har jag fokuserat på ganska stora målningar som i sin tur har genererat en del beställningar från kunder som vill att jag skapar en målning som, i färger, storlek och karaktär, skall passa in till interiören i deras hem eller till ett företags entré eller styrelserum. Dessa uppdrag ser jag som mycket stimulerande och utmannande i min konstutövning.

Vernissage i Ronny Johnssons närvaro den 12/10 kl 13-17
Klicka här för: Inbjudan till utställning för Ronny Johnsson (Rojo)
Utställning pågår t.o.m. den 10/11


Tay Dall
The mother of Abstract Art in South Africa
(31/8 – 6/10 2013)

Höllvikens Konsthall har nöjet att för andra gången ställa ut Tay Dall från Sydafrika. Förra utställningen för Tay Dall, som var under samma tidsperiod 2012, blev mycket besökt och uppskattad.

Tay Dall utexaminerades med en Bachelor in Fine Art från Michaelis School of Art vid University of Cape Town 1988 och har sedan under över 20 år som professionell konstnär skapat sig ett stort namn som en av de förnämsta konstnärerna inom abstrakt konst i Sydafrika. Hennes verk finns representerat i en mängd gallerier och konsthallar i Sydafrika men också i Amsterdam Holland, Los Angeles USA m. fl. platser.  Hon har ställt ut sina verk på ett flertal internationella mässor i bl.a. i New York, London och Haag och hennes konst hänger hos celebriteter som Pink från USA och hos 1000-tals internationella investerare. Se gärna en engelsk pressinformation ”Something About the Light” om Tay Dall och hennes konstverk samt Tay Dalls CV med hennes olika utställningar.

Tay Dall har en unik förmåga att skapa en spänning i sina ofta stora och färgstarka oljemålningar. Dels genom sitt färgval men och med de olika media som hon också använder i en del av sina målningar som porslin, sand, textur, bläck. Tay sprudlar av energi vilket förmedlas med full styrka i sina målningar och hon experimenterar mycket med form och färg för att nå en unikt resultat.Hon beskriver själv sin konst: ”The first thing you notice when you see my art in person is colour. My art bursts forth vibrant, in-your-face colour, and that make my work so alive and real!.....It may have something to do with the intense light you get in South Africa which makes everything more colourful.” Tay. Mer information om Tay Dall och hennes konst finner du på hennes hemsidawww.taydall.com.

Vernissage lördagen den 31/8 kl. 13 – 17
Utställningen pågår t.o.m. den 6/10.

Tay Dall också på Falsterbo Strandbad
En del stora målningar av Tay Dall hänger i Falsterbo Strandbads restaurang att beskåda. Vid tillfälle åk förbi, ta en lunch där och titta på de fina och imponerande målningarna. De passar på stora väggar med lite höjd till tak. I en reception på ett företag eller på en stor vägg i hemmet. Några är så stora som 140 x 140 cm.


Ulla Göransson
(3/8 – 25/8 2013)

Det är fjärde gången sedan 2008 som Höllvikens Konsthall ställer ut populära Ulla Göransson från Gärds Köpinge. 

Hennes nya stil med abstrakta målningar i collagestil har blivit väldigt uppskattad. Ulla förmedlar dikter i sina bilder. En poetisk konst som ger betraktaren en ny dimension. Ulla säger själv: ”Jag känner att jag målar i tonarter och att mina målningar förmedlar en sorts musik. Varje målning får sin egen tonart”. Ett budskap som berör och man blir varm inombords då man upplever Ulla Göranssons målningar.

Utställningen omfattar också Ulla motiv från svunna tider. Böcker i en bokhylla, en gammal urna, en hästsko m fl. motiv. Detta måleri har varit Ullas kännetecken under lång tid och är också en konststil som hon blivit mycket uppskattad för. Ulla ser här skönheten i gamla använda föremål och vill i sitt måleri förmedla känslan av inre harmoni till sin publik. En utställning du inte får missa. Se också hennes hemsida: www.ullagoransson.se

Vernissage i Ulla Göranssons närvaro den 8/7 kl 13-17
Klicka här för: Inbjudan till utställning för Ulla Göransson
Utställning pågår t.o.m. den 25/8


Sommarutställningen 2013
(6/7 – 28/7 2013)

I år har vi valt att göra en sommarutställning med alla de populära konstnärer vi haft de senaste åren. Vi visar över 100 målningar, litografier, skulpturer, keramik och glaskonst från 15 olika konstnärer.

Eftersom vi har tillgång till så många litografier från konstnärerna så lämnar vi 10-25 % rabatt på olika litografier nu under Sommarutställningen. Passa på tillfället! Vi har litografier från 2900 kr och uppåt. 

Vernissage den 6/7 kl 13-17
Utställning pågår t.o.m. den 28/7

Vi ställer ut över 100 konstverk från 15 konstnärer:
Ardy Strüwer – Litografier (ett 40-tal i olika storlekar)
Marcel Strüwer – Litografier (collage)
Ronny Rodhammar – Oljemålningar
Mats Andersson – Målningar i akryl och blandteknik
Ronny Johnsson (Rojo)  – Målningar med struktur i akryl 
Tay Dall (från Sydafrika) – Målningar i olja och blandteknik
Birgitte Söndergaard – Målningar i olja och blandteknik
Natalia Rudzina (från Ukraina) – Målningar i blandteknik
Ola Kalnins – Litografier (Mick Jagger m.fl.)
Margareta Sjödin – Litografier
Maria Manuela – Litografier
Karl Mårtens – Litografier fåglar
Hans Ekedahl – Litografier
Marita Occelli – Glasskulpturer
Kerstin Sehlstedt - Keramik (ljuslyktor, skålar, vasar)


Birgitte Söndergaard
(1/6 – 23/6 2013)

Cirkeln är sluten. Höllvikens Konsthall startade konsthallen med Birgitte Söndergaard för 5 års sedan, sommaren 2008. Det blev en supersuccé direkt med över 1000 besökare. Nu fem år senare firar vi jubileet med att för fjärde gången arrangera en separatutställning för Birgitte. Birgitte presenterar sin nya stil och även stora skulpturer.Birgitte har under senaste åren utvecklat sin konst vidare genom att frigöra sig från den gestaltiska figurationen till ett mer lyriskt nonfigurativt måleri. Detta ger Birgitte mer utrymme för sitt expressiva uttryck. Fortfarande får vi förstås se färgstarka målningar i olja och blandteknik med färgkompositioner som tar andan av oss alla. Hon är som alltid fullständigt orädd för nya utmaningar inom måleri, skulptur och installationskonst. Birgitte Söndergaard har rönt ett stort internationellt intresse och har som exempel blivit inbjuden och ställt ut sin konst på Louvren i Paris för ett antal år sedan. Birgitte har lyckats skapa sig ett namn inom den internationella konsten. Hon är representerad i en mängd offentliga miljöer och privata konstsamlare välden över bl.a. i hela Norden, Frankrike, Italien och USA. Se vidare på hennes hemsida www.birgittesondergaard.seVernissage i Birgittes närvaro den 1/6 kl 13-17
Klicka här för: Inbjudan till utställning för Birgitte Söndergaard
Utställning pågår t.o.m. den 23/6


Ola Kalnins & Robbin Carlzon
(27/4 – 26/5 2013)

Under 15 års tid har dessa båda graffitimålare, Ola och Robbin, arbetat mycket seriöst tillsammans med en gemensam konst. Det är ganska ovanligt med tanke på deras skilda utgångspunkter, referensramar och sätt att utrycka sig inom konsten. Eller kanske det är just detta som gör deras samarbete så unikt.Ola kan man kalla en virtuos kolorist som målar på intuition och känsla där det visuella är det essentiella. Hans egensinniga tolkningar av sina upplevelser gestaltar sig i ett abstraherat skådespel som skapar bilder vilka kan beskrivas med ord som energi, ungdom, lust, dynamik och rytm.
Robbin har ett helt annat förhållningssätt till sin konst. Han verbaliserar sina bilder innan han skrider till verket. Idéer blir till mängder av skisser som sedan utmynnar i symbolistiska målningar. Robbin målar och tecknar runt de stora och små frågeställningarna i livet. Du finner mer information om Ole och Robbin på deras hemsida: www.eurotrash.me.

Båda dessa unga konstnärer har haft en spännande resa tillsammans i den underjordiska konstvärlden, från USA till Indien, där de fått många av sina influenser ifrån. Tillsammans skapar de nu surrealistisk popkonst med gatans råhet och naivitet blandat med finkänsligt måleri och en slagkraftig attityd. Klicka här för: Inbjudan till utställning för Ola Kalnins & Robbin Carlzon


PÅSKUTSTÄLLNINGEN 2013
(29/3 – 21/4 2013)

Liksom i fjol arrangeras påskutställningen på Höllvikens Konsthall i samarbete med Öppna Sinnen som är en del av konstrundorna i Skåne.

Vernissage med bubbel samt live Music fredagen 29/3
Alf P underhöll på sitt keyboard under vernissagedagen.

Klicka här för: Inbjudan till påskutställningen

Utställningen omfattade ett 100-tal konstverk från 11 konstnärer:

Ronny Rodhammar – Oljemålningar
Mats Andersson – Målningar i akryl och blandteknik
Ronny Johnsson (Rojo)  – Målningar med struktur i akryl
Tay Dall (från Sydafrika) – Målningar i olja och blandteknik
Birgitte Söndergaard – Målningar i blandteknik
Ulla Göransson – Målningar i olja och blandteknik<
Ardy Strüwer – Nya litografier och glaskonst
Marcel Strüwer – Litografier (collage)
Alf P´ - Abstrakt fotokonst
Gunilla Wallin – Keramik
Marita Occelli – Glasskulpturer


Natalia Rudzina
(2/3 – 24/3 2013)

Höllvikens Konsthall har det stora nöjet att för första gången i Sverige ställa ut fantastiska NATALIA RUDZINA, som ursprungligen kommer från Minsk, Belarus (Vitryssland). Under 5 år, mellan 1972-1977, utbildade Natalia sig på State Academy of Fine Arts Belarus i Minsk och därefter började hon sin artistbana som Production-Designer på statliga TV-bolaget i Minsk. Sedan 1985 har Natalia arbetat som professionell konstnär inom måleri och digital grafik och år 2000 emigrerade hon till Tyskland där hon bor med sin familj och verkar idag i Düsseldorf. Natalias målningar finns i gallerier och hos privata samlare världen över i bl.a. Tyskland, England, Frankrike, Israel, Japan, Polen, Ryssland, USA, och i Belarus. Du ser en del av hennes konst också på www.artbreak.com/runa.

Elena Belozertseva, Book illustrator, Moscow beskriver hennes konst så här:
"Her painting is a parallel world, and where the key to the door, only she knows. We all dream of finding a secret garden of our life, unknown country, to open the door to the secret, but it is only given a few favorites. Natasha is a guide to the mysterious world. When we look through her eyes, we see only through her paintings, the blossoming buds of roses, honey smell of grass rustles in the garden and realize that this is not quite the earth on which we live. It seems familiar, but magic, a bit mysterious and from her paintings a bit dizzy and I want to stare and stare at this unreal world. Where she saw it, on what planet it is? Knows this, only God and Natalia".

Se också: Inbjudan till vernissage och utställning


JULMINGEL
Torsdagen den 20/12 kl. 17-20

Välkommen till julmingel på Höllvikens Konsthall nu på torsdag den 20/12 kl. 17 – 20. Vi har valt att ha kvällsöppet för att så många som möjligt skall ha chansen att komma och julfynda. Här finner du en mängd prisvärda konstverk som kan vara en julklapp till dina nära och kära eller till dig själv. Se inbjudan till JULMINGEL.

Vi visar upp över 150 konstverk från 19 olika konstnärer och vi bjuder på julmusik, vin, julglögg och pepparkakor. Kom och mingla!
Vi har även öppet på fredag 21/12 kl. 14-17 samt på lördag 22/12 kl. 13 – 16. Sedan stänger vi och öppnar åter den 2/3 2013.

God Jul och Gott Nytt År önskar vi på Höllvikens Konsthall!


JULSALONGEN 2012
(24/11 – 22/12 2012)

Höllvikens Konsthall firar faktiskt 5-års jubileum för sin Julsalong i år. Liksom tidigare år ger vi alla konstintresserade möjlighet att se attraktiva konstverk av de olika konstnärerna som vi ställt ut under året. Ett 100-tal objekt ställs ut. Kanske du finner din julklapp här.Vernissage lördag 24/11 och söndag 25/11 kl 13-17
Vi bjuder redan nu på lite julstämning med julglögg och tilltugg samt pianounderhållning av fotokonstnären Alf P Julsalongen pågår t.o.m. den 22/12

Följande 13 konstnärer ställer ut sina konstverk:
Ardy Strüwer – litografier och glasblock
Birgitte Söndergaard – oljemålningar
Ulla Göransson – målningar i blandteknik
Mats Andersson – målningar i akryl och blandteknik
Ronny Rodhammar – oljemålningar
Tay Dall – målningar i olja och blandteknik
Camilla Lundén – målningar i blandteknik
Alf P – abstrakt fotokonst
Ronny Johnsson (Rojo) – målningar i akryl
Karl Mårtens – litografier
Maria Manuela – litografier
Marita Occelli – glasskulpturer
Kerstin Sehlstedt – keramik

Julkappstips:
Ardys glasskulpturer 1.700, litografier från 3.600 och konstböcker 200, Birgitte Söndergaards oljemålningar från 3.500, Marita Occellis glasskulpturer 2.500, Ulla Göranssons små målningar från 750, Tay Dalls glasblock 1.500 och keramik av Kerstin Sehlstedt från 130.- mm. Konstföreningar är också mycket välkomna och erhåller vår K-rabatt.

Öppettider därefter:
Fredagar kl 14 - 17 samt lördagar och söndagar kl 13 - 16.
Vill du se vår utställning på andra tider så ring till Ronny Johnsson på 070-511 41 49 så bestämmer vi tid.

Efter JULSALONGEN håller Höllvikens Konsthall stängt fram t.o.m. den 1/3 2013. Vi önskar alla en GOD JUL och ETT GOTT NYTT ÅR !

Om du är på Facebook
Vi har lagt upp en sida på Facebook under namnet Höllvikens Konsthall. Om du är med på Facebook vore det trevligt om du gick in på den sidan och "Gilla" den så är du samtidigt med på vad som händer där.


Anneli Nilsson
(27/10 – 18/11 2012)

Anneli har, utöver i Sverige, på senare år ställt ut på många platser i världen bl.a. i Danmark, Holland, Spanien, Portugal, England, Litauen, Sydkorea, Indien och Kina. Hennes konst finns representerad på bl.a. R. Tagore Center i Kolkata, Indien och på Henan Art Museum i Zhengzhoe i Kina. Anneli har gått på konsthögskola i England. Hon har en Fil.kand. i Fine Art från Buckinghamshire New University utanför London.

Inspirationen till hennes abstrakta målningar har ofta förankring till Bohuslän med sitt karga landskap, kala bergsstrukturer och ständigt föränderliga hav och himmel. Anneli använder gärna kameran och fotot som ett kreativt redskap och inspirationskälla. Arkitektoniska byggnader och fasader tar också en stor plats i hennes kreativitet. Tillsammans med Annelis egen inre process och inspiration framträder ofta också abstrakta figurer eller personer i målningarna. Med pensel, trasa eller kniv går hon en slags upptäcksfärd genom den konstnärliga processen. Mer information om Anneli och hennes konst finns på hemsida: www.anneliart.com.Se också: Inbjudan till vernissage och utställning


Mats Andersson
(29/9 – 21/10 2012)

Mats Andersson, arbetar intuitivt, med färger och rörelser för att uppnå harmoni när han komponerar sina abstrakta verk till musik. Medierna är olja, akryl och blandteknik, oftast på duk. Närheten till naturen på Kullabygden och musiken bidrar till känslan, stämningen och rörelserna, som i sin tur leder fram till unika abstrakta målningar.

"När jag har hittat den rätta känslan är det som att allt stängs av och målandet bara flyter iväg med mig i sin egen bubbla. Varje verk är en fantastisk resa och resan är både avstressande och utmattande på en och samma gång. Det är alltid lika spännande att se varthän färgerna, texturen, linjerna och formerna leder och vad slutresultatet av arbetet blir. Min strävan är att skapa abstrakta målningar med massor av färg, glädje, ljus, djup och former, som betraktaren skall kunna hitta sina egna tolkningar djupt inne i. Jag experimenterar mycket med pastos färg, tunna linjer, många lager och olika medier, för att skapa en känsla av dynamik och en glädje i betraktarens ögon".

Mats har rönt internationell uppmärksamhet, i New York, Montreal, Danmark, Holland och Norge. Representerad hos samlare i Sverige, Norge, Tyskland, Spanien och Frankrike. Mer information och många exempel på hans konst finns på Mats egen hemsida: www.matsanderssonart.com.

Se också: Inbjudan till vernissage och utställning


Camilla Lundén
(1/9 – 23/9 2012)

Camilla Lundén är mest känd från de omkring 20 filmer och Tv-produktioner som hon medverkat i och hon är speciellt stolt över sin Gulbaggenominering för rollen som Catti i långfilmen "Spring för livet". Trots denna stora bekräftelse på sin begåvning så har Camilla bytt spår och sedan några år tillbaka satsat fullt ut på sitt måleri. Att det snabbt har givit resultat blir tydligt när vi besöker innestället Mocco i centrala Stockholm. Väggarna där pryds av konst med vackra kvinnokroppar signerad Camilla Lundén. Hon har blivit så populär att hon inte hinner måla tillräckligt för att kunna nå ut i övriga delar av Sverige eller i världen trots många förfrågningar. Därför är vi stolta att ha kunnat visa upp Camilla Lundéns fina konst på Höllvikens Konsthall för första gången i södra Sverige.

"Jag tycker kvinnans kropp är väldigt vacker", säger Camilla. Det är därför mycket naket på Camillas konstverk, helt enkelt för att nakna kroppar är något väldigt naturligt. Färgpaletten är en viktig del av det konstnärliga uttrycket i Camillas sensuella kvinnokroppar. I hennes målningar öppnar sig duken mot betraktaren och ett kraftfullt poetiskt färgspråk uppstår. Du finner mer information om Camilla och hennes konst på hemsidan: www.camillalunden.se.

Se också: Inbjudan till vernissage och utställning

Artiklar om Camilla Lundén
Allas nr 36 – Mina nakna kroppar skall sprida glädje
Kvällsposten 31/8 – Räddad av målandet
SDS 1/9 Höllviken - Konst


Tay Dall
The mother of Abstract Art in South Africa
(4/8 – 26/8 2012)

För första gången presenterade Höllvikens Konsthall en konstnär från Sydafrika - Tay Dall. Hon utexaminerades med en Bachelor in Fine Art från Michaelis School of Art vid University of Cape Town 1988 och har sedan under över 20 år som professionell konstnär skapat sig ett stort namn som en av de förnämsta konstnärerna inom abstrakt konst i Sydafrika. Hennes verk finns representerat i en mängd gallerier och konsthallar i Sydafrika men också i Amsterdam Holland, Los Angeles USA m. fl. platser. Hon har ställt ut sina verk på ett flertal internationella mässor i bl.a. i New York, London och Haag och hennes konst hänger hos celebriteter som Pink från USA och hos 1000-tals internationella investerare. Se gärna en engelsk pressinformation "Something About the Light" om Tay Dall och hennes konstverk samt Tay Dalls CV med hennes olika utställningar.

Tay Dall har en unik förmåga att skapa en spänning i sina ofta stora och färgstarka oljemålningar. Dels genom sitt färgval men och med de olika media som hon också använder i en del av sina målningar som porslin, sand, textur, bläck. Tay sprudlar av energi vilket förmedlas med full styrka i sina målningar och hon experimenterar mycket med form och färg för att nå en unikt resultat. Hon beskriver själv sin konst: "The first thing you notice when you see my art in person is colour. My art bursts forth vibrant, in-your-face colour, and that make my work so alive and real!.....It may have something to do with the intense light you get in South Africa which makes everything more colourful." Tay. Mer information om Tay Dall och hennes konst finner du på hennes hemsida www.taydall.com. Bilder på en del av de målningar som visades på utställningen finner du på Bilder på målningar. Klicka här för: Inbjudan till vernissage och utställning.


Ardy & Marcel Strüwer
(7/7 - 29/7 2012)
Det var en stor ära att få ställa ut både far och son för första gången i Sverige i samma utställning på Höllvikens Konsthall. Ardy är ju, som alltid, väldigt uppskattad och utställningen besöktes av mer än 2000 besökare. Det var också första gången som far och son har skapat en målning tillsammans och kanske också den enda gången. Målningen syns på bilden här bredvid och är i storlek 100 x 150 cm. Ett unikt konstobjekt för konstsamlare! Totalt presenterades över 140 konstverk på utställningen. Se inbjudan till utställningen.

Ardy Strüwer är en av Europas mest färgstarka målare. Hans typiska kvinnofigurer, som oftast är målade i explosiva färger, är inspirerade av indonesiska wajangdockor, österländsk ornamentik och europeisk surrealism. Hela välden är Ardys ateljéer men han arbetar mest utifrån Frankrike och New York. Ardy är representerad i många privata samlingar och i muséer över hela världen bl.a. Moderna Museet i Stockholm, Gemeente Museum i Haag och Peter Stuyvesant Collection. Se också hans hemsida: www.ardystruwer.com.

Marcel Strüwer arbetar med collageteknik och har också mycket väl etablerat sig på den svenska och internationella konstscenen. Hans teknik bottnar i mödosamt letande efter stadens tillfälliga visuella uttryck och känslor i form av affischer, som dag efter dag klistras upp och rivs ner. Resultatet skapar ett djup som får dimensioner ifrån en dekonstruktion, ett skitat transparent perspektiv som vibererar mellan delade åsikter, tid, plats och rum, dimensioner som förvandlas till budskap, till form som i sin tur skapar ny innebörd åt helheten. Se också hans hemsida: www.marcelstruwer.com.


Jan Dahlqvist
(2/6 - 23/6 2012)
Jan Dahlqvist är född och har hela sin bakgrund i Göteborg där han bl.a. utbildade sig på konstskola i unga år inom i första hand grafik. Därefter följde olika konstutbildningar på bl.a. Hovedskous målarskola. Efter en uppmärksammad utställning 1993 på Galleri Majnabbe i Göteborg erhöll Jan ett tvåårigt statligt konstnärsstipendium och vid samma tidsperiod erhöll han även Göteborgs stads kulturstipendium. Efter denna erfarenhet började Jan måla mer akvareller men med en annorlunda surrealistisk stil som han är ensam om. Hans bilder förmedlar en känsla och en väldigt speciell stämning, något som får betraktaren att vilja återkomma och upptäcka mer.

Under åren har Jan medverkat i en mängd samlingsutställningar och även ställt ut separat mestadels i västra Sverige. Jan har även blivit utvald att ställa ut på den välkända konstmässan "Liljevalchs vårsalong" i Stockholm under flera år och nu senast 2011. Jan finns representerad på många kommuner och landsting samt har även sin konst representerad på Statens Konstråd och på Göteborgs Konstmuseum. Du finner mer information om Jan och hans konst på hemsidan: www.dahlqvist.org.


Samlingsutställning för Konstföreningar
(12/5 - 27/5 2012)
Utställningen i maj skulle egentligen vara med glaskonstnärinnan Elisabeth Ohlström men vi var tvungna att ställa in utställningen på grund av Elisabeths långvariga sjukdom. I en hast har vi då bestämt att arrangera en samlingsutställning under 14 dagar innehållande totalt över 200 konstverk från 19 konstnärer som vi haft under åren. Samlingsutställningen var inte bara för konstföreningar utan även för privatpersoner. Litografier, målningar i blandteknik och i olja, fotokonst, glaskonst, keramik och fantasifullt renoverade möbler. För att hämta den kompletta prislistan klicka på länken: Prislista för 200 konstverkFöljande 19 konstnärer visade upp över 200 konstverk:
Ardy Strüwer– Oljemålningar, litografier och glaskonst
Ulla Göransson – Oljemålningar (12 nya målningar)
Ronny Johnsson (Rojo) – Abstrakta målningar
Birgitte Söndergaard – Oljemålningar och litografier
Alf P – Abstrakt fotokonst
Ronny Rodhammar - Oljemålningar
Anneli Kivinen - Målningar i blandteknik
Margareta Sjödin – Litografier
Robert Pressing – Målningar blandteknik
Hans Ekedahl – Akvarellmålningar
Annika Ahlberg – Målningar blandteknik
Elisabeth Ohlström – Oljelampor i glas
Marita Occelli – Glasskulpturer
Maria Manuela – Litografier
Juha Meuronen – Blandteknik på Perno
Karl Mårtens – Litografier fåglar
Gudrun Kellerman – Fåglar i rakubränd keramik
Kerstin Sehlstedt - Keramik – ljuslyktor, skålar, vasar
Lena Murbäck – Fantasifullt renoverade möbler


PÅSKUTSTÄLLNINGEN 2012
(6/4 – 29/4 2012)
Liksom i fjol arrangerade Höllvikens Konsthall en Påskutställning inom Öppna Sinnens arrangemang och liksom i fjol kom Angelica Alm från TV1 "Så skall det låta" och sjöng och spelade för oss på vernissagedagen. En mycket trevlig tradition. Den "stora" konstrudan var under fyra dagar mellan den 6-9/4 men vi hade vår påskutställning öppen ända fram t.o.m. den 29/4 för att så många som möjligt skulle kunna se våra konstnärers verk. Se också: Inbjudan till vernissage och utställning.

Följande sex konstnärer ställde ut:
Ronny Rodhammar – Färgstarka oljemålningar
Ronny Johnsson (Rojo)  – Abstrakta målningar i blandteknik
Anneli Kivinen  – Målningar i blandteknik
Marita Occelli – Glasskulpturer
Kerstin Sehlstedt – Keramik
Lena Murbäck – Fantasifullt renoverade möbler


Susan Lüth Hedegaard
(3/3 – 25/3 2012)
Susan är född och uppväxt i Köpenhamn där hon idag också har sin ateljé. Drivkraften i Susans måleri är ljuset. Hon säger själv: "Jag är fascinerad av medeltidens glasmåleri och har i samband med en diplomutbildning inom "Eksperimenterende Billedkunst" arbetat med forskning av ljuset inom måleriet, både det praktiska och på ett teoretiskt plan. Denna erfarenhet präglar väldigt mycket min konst idag. Naturkraftens egen formgivning och skiftande ljusförhållanden inspirerar mig".
Målningarna som Susan skapar är en resa i en färgstark nordisk natur med floder, hav, gröna skogar, dalgångar och vackra berg. Målade i en abstrakt svepande stil och med ett ljus som ger ett unikt djup i bilden. Både på duk, plexiglas och på 130 år gammal skiffer. Hennes skapelser är en frid för sinnet och ger betraktaren utrymme för sin egen tolkning av konstverket. Förutom måleri så skapar även Susan keramiska skulpturer.
Susan har rönt internationell uppmärksamhet med ett flertal utställningar i USA och i Italien. Hon finns bl.a. representerad på Southern Nevada Museum of Fine Art i Las Vegas och hon presenteras i boken "Contemporary Masters 2010". Du finner mer information om Susan och hennes konst på hemsidan: www.susanluth.com. Se också: Inbjudan till vernissage och utställning.


JULSALONGEN(19/11 2011 – 8/1 2012)
Traditionsenligt arrangerade Höllvikens Konsthall sin Julsalong och ställde ut över 200 konstverk från 16 olika konstnärer som vi har ställt ut under de senaste åren. För prisinformation klicka på: Prislistan. Vill de se bilder från vernissagen klicka på: Bilder.

Följande 16 konstnärer ställer ut på JULSALONGEN:
Ardy Strüwer– Oljemålningar, litografier och glaskonst
Ulla Göransson – Oljemålningar
Jann Sjöswärd – Målningar i olja och akryl
Birgitte Söndergaard – Oljemålningar och litografier
Alf P – Abstrakt fotokonst
Ronny Johnsson (Rojo) – Abstrakta målningar
Hans O Bergman – Abstrakta oljemålningar
Elisabeth Ohlström – Oljelampor i glas
Marita Occelli – Glasskulpturer
Ken Löfgren – Abstrakta målningar och litografier
Maria Manuela – Litografier
Juha Meuronen – Blandteknik på Perno
Karl Mårtens – Litografier fåglar
Gudrun Kellerman – Fåglar i rakubränd keramik
Kerstin Sehlstedt - Keramik – ljuslyktor, skålar, vasar
Lena Murbäck – Fantasifullt renoverade möbler


Marianne ”Jann” Sjöswärd
(8/10 – 30/10 2011)
Jann Sjöswärd är född 1941 och uppvuxen i Helsingborg. Hon flyttade till Kalmar 1961 för att utbilda sig till lärare och har sedan dess varit bosatt där.

Bilden har alltid varit det centrala i Jannes liv ända sedan barndomen då hon och och hennes syster, som också är konstnär, målade tillsammans och kritiserade varandra. Janns debututställning hade hon på Galleri Rackargården i Kalmar 2001. Sedan dess har det blivit ett 50-tal utställningar. En stor inspirationskälla i hennes måleri är barnens sätt att fånga bilden. Det omedelbara, innan någon ännu lärt dem att måla fint. Små barn är naturligt konstnärliga. Livet vi lever här på vår gröna planet är ogripbart och märkligt på många sätt. Ett stort äventyr som ger upphov till oändligt många motiv. Vi vet ju alla, att halva jordens befolkning är kvinnor men historien om hennes väsen och speciella egenskaper har fått för lite fokus, därför vill Jann gärna att hon figurerar i hennes målningar Jann försöker också i sina bilder förmedla visioner, drömmar och möten mellan djur, natur och alla de jordiska ting som omger oss. Bilderna växer fram under målningsprocessen och befinner sig någonstans i gränslandet mellan det konkreta och abstrakta. Du finner också mer information och bilder på hennes konst på hennes hemsida: www.jannsbilder.se. Se också: Inbjudan till vernissage och utställningen


Hans O Bergman
(3/9 - 25/9 2011)
Hans är född i Malmö 1951 men bor idag i Åsa där han också har sin ateljé. Hans målar mycket spontant och färg och form är det viktigaste i hans abstrakta måleri.

Konstkritikern Sten Åke Stålnacke, medlem av AICA, skriver bl.a. i sin konstkritik ”Kärleksbrev till frihetens bilder”: ”Av alla människor så finns det några som lämnar spår efter sig. Av alla människor finns det sådana som vill tala till oss genom det vi kallar konst. Det är hos dessa skapande individer som vi ser andras och egna liv som i en spegel. De här tankarna når mig när jag ser Hans O Bergmans måleri. I hans hand (eller skall vi säga hjärta) bor friheten. Det är i sanning inte ofta jag sett ett måleri, spår på duk, som förmedlar så ofantligt stor frihet som i hans bilder. Hans O Bergman tar sig friheter. Han attackerar duken med en total kraft och känslighet och främst då med denna frihet. Det är en frihet som kan göra betraktaren lycklig. En fysisk frihet”.

Du finner också mer information om Hans och den fullständiga artikeln av Sten Åke Stålnacke på hans hemsida: www.bergmanobergman.se. Se också: Inbjudan till vernissage och utställningen.


Ulla Göransson
(6/8 – 28/8 2011)
Ulla ställde ut på Höllvikens Konsthall för tredje gången men besökarna upplevde en helt ny och mer abstrakt stil som Ulla utvecklat under senaste året. Hon förmedlar dikter i sina bilder. En poetisk konst som ger betraktaren en ny dimension. Ulla säger själv: ”Jag känner att jag målar i tonarter och att mina målningar förmedlar en sorts musik. Varje målning får sin egen tonart”. Ett budskap som berör och man blir varm inombords då man upplever Ulla Göranssons målningar.

Utställningen innefattade också Ullas underbara motiv från svunna tider. Böcker i en bokhylla, en gammal urna, en hästsko m fl. motiv. Detta måleri har varit Ullas kännetecken under lång tid och är också en konststil som hon blivit mycket uppskattad för. Ulla ser här skönheten i gamla använda föremål och vill i sitt måleri förmedla känslan av inre harmoni till sin publik. Du finner mer information om Ulla på hennes CV.
Se också: Inbjudan till vernissage och utställningen

Pressklipp i samband med vernissagen:
Artikel i SDS 5/8 2011
Artikel i Trelleborgs Allehanda 6/8 2011
Artikel i Kvp 7/8 2011


Ardy Strüwer
(1/7 – 31/7/6 2011)
Ardy Strüwer, som är en av de mest populära och folkkära konstnärer i Sverige, Ställde ut igen på Höllvikens Konsthall. Det blev rekord igen. Över 2000 besökare under juli månad och även rekordförsäljning av hans konstverk. Denna gång visades inte bara hans kraftfulla oljemålningar och litografier utan också hans glaskonst och designade mattor. Över 120 konstobjekt presenterades.

Ardy Strüwer är en av Europas mest färgstarka målare. Hans typiska kvinnofigurer är inspirerade av indonesiska wajangdockor, österländsk ornamentik och europeisk surrealism. Hela välden är Ardys ateljéer men han arbetar mest i Paris, New York och i hans franska hem vid Montfort l´Amaury. Ardy är representerad i många privata samlingar och i muséer över hela världen. Information finns också i den inbjudan som gick ut: Inbjudan till förhandsvisning och vernissage

Klicka på länkarna nedan för mer information om Ardys konst:
Artikel om Ardys konstart: Konsten som skön lek
Artikel Bohuslänstidningen 2008: Glas ny form för Strüwer
Artikel från Konstvärlden 2010: Länge leve kvinnan
CV: Ardy Strüwer
Hemsida: www.ardystruwer.com


Birgitte Söndergaard
(28/5 – 19/6 2011)
Birgitte har genom sina två tidigare utställningar på Höllvikens Konsthall blivit en av våra mest populära konstnärer. Birgitte är en mångfacetterad konstnär som utvecklas hela tiden och antar nya utmaningar. Hon målar företrädesvis i olja, expressivt figurativt måleri som ibland övergår till en ren abstrakt expressionism. Representerad i många offentliga miljöer och hos privata samlare världen över.

Birgitte har uppmärksammats mycket under senaste tiden med bl.a. intervjun i Godmorgon Sverige i TV1 den 26/1 och i veckotidningarna har reportagen duggat tätt under våren. Se intervjun i TV1 i två delar genom att klicka på:
Birgitte Söndergaard i Godmorgon Sverige 26/1 - del 1
Birgitte Söndergaard i Godmorgon Sverige 26/1 - del 2
Se också två reportage:
Svensk Damtidning nr 8 2011
Blossom Maj 2011
Du finner Birgittes CV genom att klicka på: Birgittes CV
Information finns också på den inbjudan som gick ut: Inbjudan till vernissage 28/5 och utställningen.


Påskutställning
(22/4 – 15/5 2011)
Påskutställningen i år blev en total succé för Höllvikens Konsthall med över 1200 besökare under de 4 påskdagarna. I år ingick vi i den populära konstrundan genom samarbete med Öppna Sinnen – ett nätverk för inspiration och utbyte av tankar, idéer och erfarenheter inom alla kulturområden. Se hemsidan: Öppna Sinnen.

Fem konstnärer ställde ut:
Ronny Rodhammar – färgstarka oljemålningar
Ronny Johnsson (Rojo) – abstrakta målningar i blandteknik
Gudrun Kellerman – rakubränd keramik och oljemålningar
- Se artikel om Gudrun Kellerman.
Marita Occelli – glasskulpturer
Lena Murbäck – fantasifullt renoverade möbler

Du finner deras CV genom att klicka på namnen ovan.
Information finns också på den inbjudan som gick ut:
Inbjudan till vernissage 22/4 och utställningen.

Skåne Avisen
I turisttidningen Skåne avisen, som gick ut över hela Sverige, finns ett helt uppslag med information om konstutbudet i Skåne och då även en presentation om en del konstrundor. Höllvikens Konsthall fick ett bra omnämnande här. Skåne avisen upplaga var 390 000 exemplar. Se artikel genom att klicka på länken: Skåne avisen.


Hans Ekedahl
(2/4 – 17/4 2011)
Hans Ekedahl är en av Sveriges skickligaste akvarellmålare men målar även i olja och skapar grafiska blad. Hans är bosatt och verkar som konstnär på Gotland vilket också avspeglas i hans konst. Han målar i sin unika stil företrädesvis landskap, strandmotiv och fåglar men till skillnad från andra akvarellmålare så målar Hans också stora (upp till 100 x 80 cm) akvarellmålningar. Utställningen omfattade ett 40-tal målningar från Hans senaste produktion, både akvareller och oljemålningar. Hans är mycket känd inom den svenska konstvärlden och har visat upp sin konst på många platser i Sverige men inte i denna del av landet tidigare. Alltså var det premiär för Hans på Höllvikens Konsthall. Se Hans hemsida www.hansekedahl.se.


Zura och Hanne Varming
(5/3 – 27/3 2011)
På årets andra utställning ställer Höllvikens Konsthall ut två danska konstnärer.

Zura (oljemålningar)
Zura bor och verkar som konstnär i Danmark men är ursprungligen från Georgien. Zura arbetar med en klassisk målares precision och en konstnärs vildhet på en gång. Hans bilder framstår både som en glimt från en film, från ett gammalt fotoalbum och som en personlig associativ utläggning av en konsthistorisk tradition. Se hans hemsida: www.zura.dk.

Hanne Varming (bronsskulpturer)
Hanne är en av Danmarks mest folkkära konstnärer; hennes figurer faller in i vardagens karaktärer. Hon har förmågan att finna inspiration och se skönheten i vardagens detaljer – och uttrycker sig på ett sätt som till synes drar sig till hennes figurer. Du vill röra dem. Luta dig mot dem. Eller bara sitta sig vid sidan om. Hannes bronsskulpturer är världsberömda och finns bl.a. som de två flickorna i naturlig storlek på Kastrup flygplats. En miniatyr av denna skulptur visar på vår utställning. Kom och se Hanne Varming – en världsartist. Se hennes hemsida: www.hannevarming.dk.


VINTERSALONGEN
(29/1 2011 – 27/2 2011)
VINTERSALONGEN var den 25:e utställningen sedan starten i september 2008. Utställningen omfattade ett 100-tal konstverk från 18 olika konstnärer som vi haft under denna period. Utställningen besöktes av ett antal hundra intresserade bl.a. en hel del Konstföreningar.
Konstnärerna som ställs ut är:
Ardy Strüwer - Blandteknik och litografier, Birgitte Söndergaard - Blandteknik, litografier och glaskonst, Margareta Sjödin - Litografier, Maria Manuela - Litografier, Juha Meironen - Målningar, Annelli Kivinen - Akrylmålningar, Annika Ahlberg - Oljemålningar, Robert Pressing - Litografier, Birgitta Godlund - Oljemålningar, Ken Löfgren - Akrylmålningar, Ronny Johnsson (Rojo) - Akrylmålningar, Karl Mårtens - Litografier, Elisabeth Ohlström - Glaskonst, Marita Occelli - Glaskonst, Martin Hansson - Rakubränd keramik, Kerstin Sehlstedt - Keramik, Johannes Nielsen - Bronsskulpturer, Lena Murbäck - Fantasifulla möbler


ART FOR LIFE
(4/12 2010 – 9/1 2011)

Höllvikens Konsthall hjälper barnen i södra Afrika till ett bättre liv
Utställningen ART FOR LIFE blev en stor succé och besöktes av flera hundra konstintresserade och många köpte ett konstverk och bidrog därmed till flera barns skolgång i Sydafrika. Utställningen avslutades den 9/1 med föredrag av konstnären och konstvetaren Birgitta Godlund "Dörrar till Afrika" och av Rickard Lundquist från Star for Life som informerade om projektet.

ART FOR LIFE är ett bidragsprojekt under Star for Life som hjälper 1000-tals utsatta barn i Sydafrika och Namibia att få ett normalt liv med skolgång samt att med att stoppa HIV. På hemsidan www.starforlife.se finns en mängd information om Star for Life projektet. Vill de se bilder klicka på länken: Bilder från Star for Life. Bidragen är väldigt direkta. Allt går oavkortat till barnen. För en s.k. bidragsstjärna, som är på 200 kr, kan ett barns skolgång finansieras under ett helt år. Köparen av ett konstverk får genom köpet ett personligt certifikat samt en 142-sidig vacker bok som beskriver södra Afrika samt hela Star for Life projektet. Inbjudan till vernissagen och utställningen Art for Life. Se också information: PRESSINFORMATION 18.11.2010 – Höllvikens Konsthall hjälper...

ART FOR LIFE omfattar hela konstbranschen. Vi är övertygade om att andra gallerier och konsthallar över hela Sverige vill göra detsamma som vi – arrangera en lokal ART FOR LIFE utställning. Ta kontakt med Ronny Johnsson på 070-511 41 49 eller via e-mail rj@scandartgallry.com vid intresse.
Bidragsgivare till "Art for Life" projektet är initiativtagaren Höllvikens Konsthall samt de utställande konstnärerna nedan:

Katarina Berndtson - målningar
Birgitta Godlund - målningar
Ronny Johnsson (Rojo) - målningar
Alf p´ - fotokonst
Marita Occelli - glasskulpturer
Elisabeth Ohlström - glasskulpturer
Johannes Nielsen - bronsskulpturer
Lena Murbäck – fantasifulla möbler


HÖSTSALONGEN
(4/9 – 17/10 2010)
Under senaste året har vi ställt ut många intressanta konstnärer som inte alla har haft möjligheten att se. Därför arrangerades HÖSTSALONGEN med elva utvalda konstnärers konstverk. Det var också en hel del nya oljemålningar, litografier och skulpturer som visades upp för första gången. Som vanligt besöktes utställningen väl. Se separat inbjudan som skickades ut i samband med vernissagen.

Konstnärer som vi ställer ut är: 

Ardy Strüwer – målningar och litografier
Ulla Göransson – målningar
Elisabeth Ohlström – glastavlor och glasskulpturer
Ronny Johnsson – målningar
Annelie Kivinen – målningar
Birgitte Söndergaard – litografier och glaskonst
Ken Löfgren – målningar och litografier
Marita Occelli – glaskonst
Lena Murbäck
-  fantasifullt renoverade möbler 
Johannes Nielsen (extern länk) – bronsskulpturer


Ulla Göransson
(31/7 – 22/8)
Man blir varm inombords då man upplever Ulla Göranssons målningar. Måleriet är inte direkt avbildande utan det lämnar utrymme för fantasi och spänning och motivet har något att berätta från svunna tider. Ulla ser skönheten i använda föremål och vill förmedla känslan av inre harmoni till sin publik. Så skriver konstkritiker om Ullas konst. Utställningen med Ulla Göransson heter ”Tidens tand – illusioner i olja”. Utställningen blev liksom i fjol en succé och många konstverk pryder nu väggarna hos lyckliga nya ägare. Se separat inbjudan som skickades ut i samband med vernissagen.

Om Ulla Göransson
Tidigare pressklipp från utställningen juli 2009
- Artikel i Vi på Näset nr 5, 2009
- Artikel Trelleborgs Allehanda 25/7, 2009
- Artikel Skånska Dagbladet 25/7, 2009
- Artikel Kvällsposten 25/7, 2009
- Artikel Lokaltidningen 29/7, 2009


ARDY STRÜWER
(9/7 – 25/7 2010)
Utställningen med Ardy Struwer blev en stor succé för Höllvikens Konsthall. Trots rekordvärme besöktes utställningen av över 1000 personer under de 3 veckor den pågick. Ardy Strüwer är en av Europas färgstarkaste målare, mycket beroende av hans orientaliska bakgrund. Hans typiska kvinnofigurer är inspirerade av indonesiska wajangdockor, österländsk ornamentik och europeisk surrealism. Hela världen är Ardys ateljéer men han arbetar mest i Paris, New York och i Montfort l´Amaury i Frankrike där han också är bosatt sedan 25 år tillbaka. Ardy är representerad i många privata samlingar och museer bl.a. Moderna Museet i Stockholm, Gemeente Museum i Haag och Peter Stuyvesant Collection. Se inbjudan som skickades ut i samband med vernissagen.

Om Ardy Struwer
Pressklipp om Ardy Struwer
- Artikel i Vi på Nästet, Sommaren 2010
- Artikel i Kvp 9/7 2010
- Artikel i Kvp 10/7 2010
- Artikel i SDS 10/7 2010


SOMMARUTSTÄLLNING MED 7 KONSTNÄRER
(27/6 – 7/7 2010)
På årets SOMMARUTSTÄLLNING visade sju konstnärer upp sina olika konstutryck. Samtidigt pågick den årliga Vikingamarknaden. Ett hundratal konstverk ställdes ut både i galleriets normala konsthall och i utomhusmiljö just utanför konsthallen. Utställningen besöktes av över 500 personer. Se inbjudan som skickades ut i samband med vernissagen.

Konstnärer som ställde ut:
- Ronny Johnsson – Abstrakta målningar
- Lena Murbäck – Fantasifullt renoverade möbler
- Marie Fogelberg – Skulpturer i betong och keramik
- Carole Book – Akvareller i kraftfulla färger
- Elisabeth Ohlström – Glasskulpturer och tavlor
- Kerstin Sehlstedt – Keramik
- Marita Occelli – Glasskulpturer och keramik


RONNY JOHNSSON (Rojo)
(12/6 – 24/6 2010)
Utställningen av min egen konst var välbesökt och jag fick många lovord för vad jag målat till denna utställning. Jag har tecknat och målat i hela mitt liv men det har aldrig blivit till en heltidssatsning. Det har varit en hobby för mig under alla de år som jag drev egna företag. Jag var på väg in till Konstfack när jag var ung och tänkte satsa på att bli konstnär men det kom en del emellan. De senaste åren har jag dock gjort en seriös satsning på att etablera mig som konstnär och arbetat hårt med att skapa ett eget unikt formspråk. Mina första utställningar var som månadens konstnär under mars månad på Vellinge Kommunhus och på Svedala Konstförening.
Jag skapar ofta mina målningar med en kraftig struktur i botten så att målningen får lite av tredimensionellt djup där skuggor från en belysning ger ett speciellt liv och en spänning i målningen. Samtidigt skapas utrymme för egen fantasi. Mina oftast abstrakta målningar växlar från ljusa färger i företrädesvis ocker,  brunt och gråsvart till färgstarka expressionistiska konstverk.
Se inbjudan som skickades ut i samband med vernissagen.

Om Ronny Johnsson
Pressklipp om Ronny Johnsson och om Höllvikens Konsthall
- Artikel i Vi på Näset nr 2 maj 2010
- Artikel i Trelleborgs Allehanda 11/2 2010
- Artikel i Lokaltidningen 23/6 2010


ELISABETH OHLSTRÖM
(8/5-6/6)
Utställningen med Elisabeth Ohlström var en av de vackraste som vi haft sen starten hösten 2008. Fantastiskt uppskattad av de som kom och tittade. Elisabeth Ohlström började för 5 år sedan att experimentera med att kombinera olika metaller och glas. Denna kombination skapar en otrolig spänning i konstverket med inbrända detaljer i glaset och som med rätt belysning kan ge de mest fantastiska effekter. Det kan bli ett abstrakt månlandskap eller en blomma som aldrig slutar att förändra sig beroende på vilket dagljus det är eller hur man belyser konstverket. Elisabeths skapar konstverk från små vackra oljelampor i glas till stora 100 x 100 cm glastavlor i spännande färgkombinationer. Elisabeth konst är helt unik. Hon använder en teknik som benämnes fusing, slumping och sagging. Se inbjudan som skickades ut i samband med vernissagen.

Om Elisabeth Ohlström
Bilder från vernissagen med Elisabeth Ohlström den 8-9/5 2010
Pressklipp i samband med vernissagen och utställningen 8/5-30/5
- Artikel i Skånska Dagbladet 8/5 2010
- Artikel i SDS 10/5 2010
- Artikel i Vi på Näset nr 2 maj 2010


MARGARETA SJÖDIN
(27/3 – 27/4 2010)
Margareta Sjödin ställde ut på ScandArt Gallery under påsken då det samtidigt var den stora ”Konstrundan i Skåne”. Hennes utställning besöktes av över 800 personer. Rekord faktiskt. Margareta är kanske mest känd sedan tidigare för sin skådespelarkarriär och från alla populära TV program från 70-talet. Sedan 30 år tillbaka har Margareta verkat som konstnär och nått stor framgång. Hon bodde i USA mellan 1976 – 2000 där hon ställde ut och dessutom skapade ett galleri för svenska konstnärer. Efter år 2000 har hon mest förtjusat den svenska konstpubliken. Innan Margareta kom till ScandArt Gallery ställde hon ut på Vetlanda Konsthall och av konstföreningen där benämns hon som en ”stor kolorist”. Margaretas konst är mycket färgstark och i en abstrakt och expressionistisk stil, med ibland en del surrealistiska drag. Margareta blev utnämnd till ”The Artist of the Year” av SvD 1995 och har ställt ut världen över bl.a. i Shanghai, Mexico, Argentina, USA m.fl. platser. Se inbjudan som skickades ut i samband med vernissagen.

Om Margareta Sjödin
Bilder från vernissagen med Margareta Sjödin den 27/3 2010

Pressklipp i samband med invigning och vernissagen 27-28/3
- Artikel i Kvällsposten den 25/3 2010
- Artikel i SDS den 27/3 2010
- Artikel i Skånska Dagbladet den 30/3 2010


ANNIKA AHLBERG
(6/3 – 23/3 2010)
Utställningen med Annika Ahlberg blev som väntat mycket besökt och hennes målningar föll många i smaken. Annika, som bor och verkar i Borstahusen, har en mycket personlig konststil. Motiven till sina målningar hämtar Annika ofta från växtligheten i naturen eller sin egen trädgård och ting som finns runt omkring. Det kan vara självupplevda vardagsnära händelser som Annika formar med sitt eget bildspråk och med glimten i ögat till en vacker målning. Sagans värld känns inte långt borta. Oftast stora målningar med en mycket unik och personlig färgskala. Även om Annikas motiv är föreställande så har hennes målningar en lite surrealistisk eller abstrakt touch. Se inbjudan som skickades ut inför vernissagen.

Om Annika Ahlberg
Bilder från vernissagen med Annika Ahlgren den 6-7/3 2010
Pressklipp i samband med vernissagen och utställningen.
- Artikel i Lokaltidningen den 3/3 2010
- Artikel i SDS den 6/3 2010


JULSALONG
(21/11 2009– 12/01 2010)
Nio av våra mest populära konstnärer visade upp sig på ScandArt Gallerys Julsalong. Utställningen som varade ända fram till den 12/1 2010 besöktes av flera hundra personer.

Konstnärer som ställdes ut:
Birgitte Söndergaard – Litografier, målningar och glaskonst, Soile Yli-Mäyry – Oljemålningar, Ulla Göransson – Oljemålningar, Ken Löfgren – Litografier och målningar i blandteknik, Robert Pressing – Målningar i blandteknik, Anneli Kivinen – Akrylmålningar, Juha Meironen – Målningar i blandteknik, Marita Occelli – Glaskonst och keramik, Kerstin Sehlstedt – Keramik.

Pressklipp i samband med vernissagen och utställningen
- Artikel i Vi på Näset nr 6, 2009
- Artikel i Kvp 19/11 2009


SOILE YLI-MÄYRY
(26/9 – 13/10 2009)
ScandArt Gallery hade den stora äran att kunna ställa ut en världsartist nämligen finlands mest kända konstnärinna Soile Yli-Mäyry. Utställningen, som var välbesökt, omfattade ett 25-tal oljemålningar i olika storlekar samt hennes fantastiska glaskonst. Konstsamlare från hela världen står i kö för att köpa hennes unika och färgstarka glasskulpturer. Soile är mycket välkänt internationellt med 250 soloutställningar i 25 olika länder. Hon har bl.a. ställt ut på The Museum of Modern Art i Japan, Shanghai Art Museum i Kina, Pinacoteca Art Museum i Sao Paulo. Se inbjudan som skickades ut före utställningen.

Om Soile Yli-Mäyry
Pressklipp i samband med vernissagen och utställningen
- Artikel i SDS den 26/9 2009
- Artikel i Skånska Dagbladet den 26/9 2009
- Artikel i Lokaltidningen den 7/10 2009
- Artikel i Kvällsposten den 12/10 2009

Bilder från vernissagen med Soile Yli Mäyry den 26/9 2009


ART COPENHAGEN
(18/9 – 20/9 2009)
The ART COPENHAGEN exhibition took place between September 18 – 20. ART COPENHAGEN is the largest exhibition for contemporary art in the Nordic market. 55 galleries from all the Nordic countries were showing more than 400 different artists from all over the world.

ScandArt Gallery took part in ART COPENHAGEN exhibition for the first time showing two international very established and well known artists. Soile Yli-Mäyry from Finland was showing her colorful paintings and fantastic glass sculptures and Allan Madsen from Sweden was showing his paintings influenced from the baroque and renaissance masters.
See: Invitation to ART COPENHAGEN.About Soile Yli-Mäyry
About Allan Madsen
Bilder from ART COPENHAGEN 18-20/9


BIRGITTE SÖNDERGAARD
(22/8 – 13/9 2009)
Årets konstutställningen med Birgitte i september var minst lika populär som i fjol. Den besöktes av cirka 500 konstälskare som fick uppleva Birgittes fina målningar, litografier och glaskonst. Birgitte visade upp en delvis ny stil.
Birgitte är en färgstark konstnär som målar företrädesvis i olja. Fullständigt orädd och med en figurativ expressionistisk konststil som verkligen fångar åskådaren. Birgitte är känd också internationellt idag med utställningar bl.a. på Louvren i Paris, i Milano m.fl. platser.

Om Birgitte Söndergaard
Bilder från vernissagen med Birgitte Söndergaard den 22/8
Pressklipp i samband med vernissagen och utställningen
- Artikel i SDS den 21/8, 2009
- Artikel i SDS den 22/8, 2009
- Artikel i Lokaltidningen den 19/8, 2009
- Artikel i Aftonbladet (bilaga) den 30/8, 2009


ULLA GÖRANSSON
(25/7 – 16/8 2009)
Utställningen med Ulla Göransson blev en stor framgång. Mer än hälften av målningarna (16st) fick nya ägare. En av de bästa utställningarna som ScandnArt Gallery har haft sedan starten för ett år sedan.
Man blir varm inombords då man upplever Ulla Göranssons målningar. Måleriet är inte direkt avbildande utan lämnar utrymme för fantasi och spänning. Motivet har alltid något att berätta från svunna tider. Det vackra syns i det använda, i det föränderliga. Så skriver konstkritiker om Ullas konst. På Romelegårdens jurybedömda sommarutställning i år med totalt 164 konstnärer blev Ulla nr 1 i rangordning av bildkonstnärerna.

Om Ulla Göransson
Bilder från vernissagen med Ulla Göransson den 25/7
Pressklipp i samband med vernissagen
- Artikel i Vi på Näset nr 5, 2009
- Artikel Trelleborgs Allehanda 25/7, 2009
- Artikel Skånska Dagbladet 25/7, 2009
- Artikel Kvällsposten 25/7, 2009
- Artikel Lokaltidningen 29/7, 2009


SOMMARUTSTÄLLNING
(11/7 – 21/7 2009)
Under juli månad ordnade vi en samlingsutställning för nio konstnärer som vi haft under de senaste 10 månaderna. Det var ett utmärkt tillfälle för alla som ville se vad som förevisats på ScandArt Gallery sedan vi startade i september i fjol. Huvudattraktion för sommarutställningen var Marita Occelli, vars glasskulpturer har blivit väldigt populära.

Marita Occelli – Glasskulpturer och keramik
Birgitte Söndergaard – Oljemålningar och glaskonst
Juha Meironen – Målningar i blandteknik
Ken Löfgren – Målningar i blandteknik
Anneli Kivinen – Målningar i akryl
Jusivaldo Tavares – Oljemålningar
Michael Carlsson – Målningar i blandteknik
Robert Pressing – Målningar i akryl
Kerstin Sehlstedt – Keramik  (krukor, vasar, fat)

Bilder från vernissagen med Marita Occelli den 12/7


ROBERT PRESSING
(13/6 – 30/6 2009) 
Vernissagen och utställningen av Robert Pressing blev lite annorlunda än vad vi är vana vid. Det var musik, håll i gång och en massa folk på vernissagen bl.a. Roberts välkända dotter Nina Pressing med familj. Robert spelade gitarr och underhöll publiken. Det framgå av bilderna från vernissagen nedan. Robert är en inbiten och färgstark skåning med sinne för färg och form. Abastrakt konst när den är som bäst. Inspirerad bl.a. från resor i Thailand, Burma och Spanien. Utställningen innehöll över 30 olika konstverk i original av Robert Pressing.
 
Om Robert Pressing
Bilder från vernissagen med Robert Pressing den 13/6
Pressklipp i samband med vernissagen
- Artikel i Vi på Näset nr 4, 2009
- Artikel i SDS den 13/6
- Artikel i Skånska Dagbladet den 14/6
- Artikel i Kvällsposten den 14/6


MICHAEL CARLSSON
(23/5 – 9/6 2009)
Utställningen med Michael Carlsson var mycket uppskattad. Michael har en mycket unik och innovativ konststil. Han målar abstrakt men med figurativa och geometriska inslag. Michael är verksam i Växjö men har inte ställt ut i Skåne tidigare. Utställningen innehöll ett 20-tal målningar i olika storlekar.

Om Michael Carlsson
Bilder från vernissagen med Michael Carlsson den 23/5
Pressklipp i samband med vernissagen:
- Artikel i Skånska Dagbladet den 25/5


MAJUTSTÄLLNINGEN – SJU KONSTNÄRER
(2/5 – 19/5 2009) 
Under maj månad passade vi på att summera vad som hänt under senaste halvåret genom att ställa ut sju av de mest populära konstnärerna under denna tid. Klicka på namnen nedan så kommer du till respektive konstnärs CV, bildbibliotek och artiklar.

Birgitte Söndergaard
oljemålningar och glaskonst
Ken Löfgren
målningar blandteknik 
Anneli Kivinen
målningar i akryl och kinesisk akvarell 
Juha Meuronen
målningar blandteknik 
Jucivaldo Tavares
oljemålningar 
Marita Occelli
glaskonst och keramik 
Kerstin Sehlstedt
keramik

Bilder från Majutställningen


PÅSKUTSTÄLLNINGEN (9/4 – 28/4 2009)
Under påsken 2009 ställde ScandArt Gallery ut två mycket intressanta konstnärer:

JUCIVALDO TAVARES - Målningar 
Jucivaldo kommer ursprungligen från Brasilien men bor i Sverige sedan några år. Han är en mycket färgstark konstnär och inspireras av brasiliansk bossa nova musik när han skapar sina målningar bl.a. av den brasilianske kända sångaren Gilberto Gil. Jucivaldo målar med starka färger ofta i röda nyanser i abstrakt stil. Hans målningar blir en färgklick i varje modernt hem eller offentlig miljö.

Om  Jucivaldo Tavares

MARITA OCCELLI – Glaskonst och keramik 
Marita har bott i Höllviken i 17 år men är numera bosatt i Frankrike.  Hennes största inspirationskälla är naturens alla spännande former, färger, ljus och strukturer. Ofta kan hennes skulpturer handla om människan, dess relationer och känslor. Hon arbetar mest med 3-dimensionella tekniker som med glas och lera, sandgjutning, ugnsformning och ugnsgjutning. Även betong. trä, metall och plexiglas ingår i hennes rekvisita.

Om Marita Occelli

Bilder från vernissagen med Jucivaldo Tavares och Marita Occelli den 9/4


ANNELI KIVINEN (21/3 – 7/4 2009)
På årets första separatutställning hos ScandArt Gallery ställdes ut en mycket spännande och färgstark konstnärinna från Stockholm – Anneli Kivinen. Utställningen omfattade ett 20-tal målningar i olika storlekar från 30 x 30 cm upp till stora tavlor 146 x 146 cm. Hennes färgprakt måste bara upplevas. Anneli fick nyligen ett speciellt omnämnande i Online tävlingen i New York ”Clash of the Artists”. Gå in på länken och rulla ner till ”Honerable Mentions” och klicka på tavla 2 från vänster så kan du läsa vad de skriver om Anneli.

- Om Anneli Kivinen
- Bilder från vernissagen med Anneli Kivinen den 21/3
Pressklipp i samband med vernissagen
   - Artikel i Vi på Nästet våren 2009
   - Artikel i SDS Konstguiden 20/3
   - Artikel i Lokaltidningen 25/3
   - Artikel i Lokaltidningen 1/4


JANUARIUTSTÄLLNINING MED 4 KONSTNÄRER   
(6/1 – 14/2 2009)  
Under januari månad och fram t.o.m. den 14 februari presenterade ScandArt Gallery en permanent utställning av de mest populära konstnärerna som vi ställde ut under 2008 - Birgitte Söndergaard, Ken Löfgren, Juha Meironen och Kerstin Sehlstedt. Det fanns cirka 70 olika konstföremål att välja bland. Allt från prisbilliga konsttryck och litografier till stora oljemålningar av Birgitte Söndergaard .

Du finner den kompletta prislistan på hela utställningen här

Birgitte Söndergaard 
Konsttryck  målat från teaterpjäsen ”Fröken Julie”, 70 x 100 cm. tryck  600.-, inramad med glas 900.-. Klicka här för bild.
Litografi ”Befruktad”, 34 x 56 cm,  guld- eller vit ram 2.900.-.
Klicka här för bild 1 | Klicka här för bild 2   
Oljemålningar från 14.500.-. Klicka här för bild.
 
Ken Löfgren  
Ett 30-tal litografier och originalmålningar från 600.-.  
Litografi  ”Onda ögat”, 40 x 50 cm, inramad 1.400.- samt  
litografi ”Svart filur”, 50 x 70 cm, inramad 1.800.-. 
Klicka här för bild 1 | Klicka här för bild 2

Juha Meironen  
Målningar på pannå. Storlek 50 x 50 cm 9.500.-. 
65 x 65 cm 14.000.-. Klicka här för bild.

Kerstin Sehlstedt
Välkänd keramiker på Näset. Ljuslyktor, fat, skålar och urnor 
65 x 65 cm 14.000.-. 
Klicka här för bild 1 | Klicka här för bild 2


JULUTSTÄLLNING MED 7 KONSTNÄRER (13/12 - 16/12)

Vår Julutställningen i kombination med Näsets Islandshästars julaktivitet med ponnyridning och mini-zoo blev mycket uppskattat av de 100-tals besökarna. Under fyra dagar visade vi konst från alla de konstnärer som vi haft under hösten samt två nya Ken Löfgren från Skanör och Kerstin Sehlstedt från Höllviken. Utställningen blir till stora delar kvar även efter jul så ni som missade att komma har chansen att besöka oss på våra vanliga galleritider tisdagar och fredagar kl. 13.30-17 och lördagar och söndagar kl. 12- 16. Det finns mycket skoj att titta på och att köpa så välkomna igen då.

De 7 konstnärerna som ställde ut vid Julutställningen var:

- Om Birgitte Söndergaard
- Om Juha Meironen
- Om Daniel Milton
- Om Anna Sjölin
- Om Emma P Dahl
- Om Ken Löfgren
- Om Kerstin Sehlstedt

Se Bilder från Julutställning med 4 konstnärer den 13/12 - 16/12


Nya artiklar om Birgitte Söndergaard
- Läs Älsklingsställen - Hos konstnären Birgitte Söndergaard
- Läs Konst som berör
- Läs Ett vågat vägval


FYRA KONSTNÄRER I SAMUTSTÄLLNING
(15/11 - 9/12)
Samlingsutställningen med Daniel Milton, Joakim Larsson, Emma P dahl och Anna Sjölin blev mycket uppskattad. Ett 100-tal intresserade konstälskare fick se en varierad utställning med målningar, skulpturer, glaskonst och keramik från fyra unika konstnärer.

- Om Daniel Milton
- Om Joakim Larsson
- Om Emma P Dahl
- Om Anna Sjölin

- Bilder från vernissagen med fyra konstnärer den 15/11
- Artikel i Trelleborgs Allehanda 15/11
- Artikel i Vi på Näset 22/11


JUHA MEURONEN
(18/10 - 9/11)
Utställningen med Juha Meuronens målningar blev mycket populär. Juha är en av Finlands mest välkända och mest intressanta konstnärerna just nu. Han målar abstrakt med en stark association till naturen. Han lämnar betraktaren att själv avgöra vad han/hon ser. Besökarna på utställningen kommenterade ofta att målningarna kunde mycket väl ha varit hämtade från vår natur nere på näset. Underbart mjuka färgövergångar med mycket struktur på pannån.

- Om Juha Meuronen
- Bilder från vernissagen med Juha Meuronen den 18/10


Stor målning 170 x 155 cm
Stor målning 170 x 155 cm
BIRGITTE SÖNDERGAARD
(20/9 - 10/10)
Utställningen med Birgitte Söndergaards målningar och glaskonst blev en stor succé. På vernissagedagen den 20/9 trängdes över 300 gäster för att se hennes konst och träffa henne personligen. 38 % av utställningen såldes vilket får ses som en mycket fin start för ScandArt Gallery. Dessutom fick vi en stor uppmärksamhet i pressen vilket vi tackar för.

- Om Birgitte Söndergaard
- Bilder från vernissagen med Birgitte Söndergaard den 20/9
- Pressklipp i samband med utställningen
       · Artikel i SDS 20/9
       · Artikel i Trelleborgs Allehanda 20/9
       · Artikel i Lokaltidningen 24/9
       · Artikel från vernissagen i Vi på Näset 26/9
       · Artikel från Galore Weekend Magazine 27/9

 

 

 

 

Antal träffar på denna sidan: